НОВИНИ

Обединената левица официално тръгва заедно към изборите

Обединената левица официално тръгва заедно към изборите
Снимка: Пресцентър на БСП
bnt avatar logo
от БНТ
14:58, 04.09.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Обединената левица официално тръгва заедно към изборите. БСП и над 20 леви партии ще подпишат коалиционно споразумение за съвместно явяване на предсрочния вот на 27 октомври. Това е финалната стъпка на дълъг процес, започнал още през юни месец, анонсират от пресцентъра на социалистите. Тогава БСП пое курс на обединение вътре в партията, както и на сближаване с всички формации.

Първата крачка към това обединение беше общото честване на 133-тата годишнина от началото на Организираното социалистическо движение на събора на Бузлуджа, както и подписването на обръщение към българските граждани, в което бяха набелязани основните цели пред лявото обединение.

Малко след това започна работа по обща програма за управление, която да изведе България от кризата. Работни групи с представители на всички партии обсъждаха политики в различните сектори.

"Лявото обединение стъпва на общата ни визия за това как да решим проблемите в държавата, а не на механичен сбор от партии", заяви изпълняващият функциите председател Атанас Зафиров.

"Заедно сме по-силни и вече научихме този урок. Заедно можем да изведем България от кризата", обясни председателят на парламентарната група Борислав Гуцанов.

"Пътят не беше лесен, но вярвам, че това е единственото правилно решение пред социалистите", уверен е и евродепутатът Кристиан Вигенин.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Кетаминовата кралица" и лекар от Калифорния ще бъдат съдени за смъртта на Матю Пери
"Кетаминовата кралица" и лекар от Калифорния ще бъдат съдени за смъртта на Матю Пери