НОВИНИ

Облачно време с по-високи температури

облачно време високи температури
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 02.12.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно облачно. Над Западна и Централна България ще е без валежи, а след обяд над югозападните райони от страната и облачността временно ще се разкъса. На изток през целия ден ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от север-североизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 3° и 8°, в София - около 7°.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, по-значителни и на повече места по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 7 - 9°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 12 - 14°.

В планините ще се задържи облачно, мъгливо и с валежи от сняг, под около 1700 метра от дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Облачното време ще се задържи и през почивните дни, и в началото на новата седмица. Ще има слаби валежи от дъжд, но температурите ще започнат да се повишават и в сряда на места се очакват стойности до около 15 - 16°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шест милиона украинци са без ток
Шест милиона украинци са без ток
След 17 часа дебати НС остана без кворум. Разглеждат Изборния кодекс до край на следващото заседание
След 17 часа дебати НС остана без кворум. Разглеждат Изборния кодекс до край на следващото заседание