НОВИНИ

Очаква ни дъждовен уикенд

Очаква ни дъждовен уикенд
Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
14:05, 04.10.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Необичайно топло ще бъде днес. Причината - умерен, в планините и на север от тях - временно силен и поривист вятър с посока от юг-югозапад.

Най-силни са поривите му до момента по върховете – на Ботев и Мусала около 90 км/ч, а на Мургаш вятърът е ураганен, със скорост над 140 км/ч.

Максималните температури днес ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 26°, малко по-ниски в Северозападна България, където на места вече превалява. В следобедните часове превалявания ще има в много райони в западната половина от страната, но в Източна България, включително и по Черноморието, ще остане все още слънчево.

През нощта и утре се очакват почти повсеместни валежи, по-интензивни и с гръмотевична дейност в Западна и Централна България.

В северозападните райони вятърът ще бъде от запад-северозапад и там максималните температури
ще са около 19° - 20°, в останалата част от страната ще остане юг-югозапад и ще е умерен, временно силен, там температурите ще са от 25° до 30°. Във вечерните часове и през нощта срещу неделя ще завали и в източните райони, включително и по Черноморието, където също се очакват значителни количества.

Лоши ще са условията за туризъм в планините утре – със силен и бурен вятър и с валежи, придружени на много места от гръмотевици.

С валежи и гръмотевични бури ще бъде утре и на Балканите, с изключение на източните райони, а температурите ще се понижават, по-съществено в северозападните части от полуострова. Причината – студен атмосферен фронт.

И в неделя ще бъде ветровито, на много места с валежи, по-интензивни и с гръмотевични бури в Източна и Южна България. В понеделник вятърът постепенно ще отслабва, вероятността за валежи е малка, но захлаждането ще продължи

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Феърплей, ама друг път
Феърплей, ама друг път