НОВИНИ

Онс Жабер: Винаги съм вярвала, че ще спечеля титла от Шлема

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:57, 14.07.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
онс жабер винаги съм вярвала спечеля титла шлема
Снимка: БТА
Слушай новината

Тунизийската тенисистка Онс Жабер сподели, че винаги е вярвала в успеха си в турнир от Големия шлем, въпреки че самата тя признава, че на моменти е изпитвала съмнения.

28-годишната Жабер се класира за втора поредна година на финала на Уимбълдън, като това ще бъде общо нейният трети финал в надпревара от Шлема.

"Миналата година беше първият ми финал на турнир от Големия шлем. Определено бях близо до спечелването на титла от мейджър турнир, което винаги съм искала. Бих казала, че винаги съм вярвала. Но понякога се съмнявате дали това ще се случи някога. Научих много не само от финала на Уимбълдън, но и от финала на US Open и ще дам най-доброто, на което съм способна. Може би, ще успея на третия път", сподели най-успешната африканска тенисистка в историята.

Жабер коментира още и трудния си път до финала на "All England Club" през тази година, както и предстоящата битка за трофея срещу чехкинята Маркета Вондроушова.

"Не спечелих срещу нея тази година. Тя има силни ръце. Играе много добре. Честно казано, ще се опитам да се съсредоточа върху своята игра. И двете сме гладни за победа", заяви тунизийката.

"Мисля, че тази година жребият е много по-труден. Играя срещу невероятни състезателки, които са много добри на всички настилки, но играят невероятно и на трева. Победите срещу тях ми дават повече увереност, че съм готова за финала", допълни тя.

Досега Онс Жабер и Вондроушова са се срещали три пъти, като представителката на Тунис води с 3-2 победи и освен това е спечелила единствената им среща на трева. Дотук през годината обаче двете вече играха на два пъти една срещу друга, като и в двата случая успехът беше за чехкинята, която ще играе на своя втори финал в турнир от Големия шлем след Ролан Гарос 2019.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 300 нелегални мигранти са открити в рамките на акцията, която започна вчера, арестувани са 15 души
Над 300 нелегални мигранти са открити в рамките на акцията, която започна вчера, арестувани са 15 души
Кандидатът на БСП за управител на БНБ се оттегли
Кандидатът на БСП за управител на БНБ се оттегли