НОВИНИ

Онс Жабур отпадна още на старта на Ролан Гарос

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:51, 22.05.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
онс жабур отпадна старта ролан гарос
Слушай новината

Световната №6 в женския тенис и шампионката от турнира в Мадрид от преди няколко седмици Осн Жабур беше елиминирана още в първия кръг на тазгодишния Ролан Гарос след загуба в три сета от полякинята Магда Линет.

Тунизийката Жабур спечели първия сет с 6:3, но впоследствие допусна да се стигне до пълен обрат и по този начин трябваше рано-рано да напусне надпреварата в Париж.

В първата част Жабур и Линет си размениха общо четири пробива, но три от тях бяха на сметката на световната №6 и по този начин тя поведе в резултата.

Във втория сет тунизийката беше много близо до това да вземе пробив аванс в шестия и осмия гейм, но пропусна няколко брейкбола и в крайна сметка позволи на Линет да стигне до тайбрек. В дългия гейм Жабур поведе с 3-1 точки, но полякинята съумя да обърне нещата в своя полза и след 7-4 пункта прати двубоя в трети решителен сет.

В средата на третата част двете тенисистки си размениха по един пробив, а при 5:6 тунизийката сервираше за оставането си в турнира. В този момент обаче Жабур се пропука и допусна фатален пробив, който сложи точка на спора в този двубой след точно два часа и половина на корта.

По този начин, за втора поредна година, Магда Линет записа победа на съперничка от топ 10 на Ролан Гарос, след като преди 12 месеца тя надви във втория кръг тогавашната №1 Ашли Барти. През този сезон пък във втория кръг тя ще срещне Мартина Тревизан или Хариет Дарт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български професор е сред най-добрите компютърни експерти в света
Български професор е сред най-добрите компютърни експерти в света
Пътят на светините - как мощите на Кирил и Методий достигнаха България за всенародно поклонение
Пътят на светините - как мощите на Кирил и Методий достигнаха България за всенародно поклонение