НОВИНИ

Онс Жабур се класира без проблеми за третия кръг на Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:58, 29.06.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
онс жабур отпадна старта ролан гарос
Слушай новината

Световната №2 в Онс Жабур се класира за третия кръг на тазгодишния Уимбълдън след убедителна победа с 6:4, 6:0 над полската квалификантка Катаржина Кава.

Тунизийката влезе много силно в двубоя и проби в още откриващия гейм, след което затвърди пробива си за аванс от 2:0. Катаржина Кава обаче отговори подобаващо и успя да изравни при 2:2. Впоследствие двете си размениха по още два гейма, за да се стигне до 4:4. В деветия гейм обаче Жабур реализира втория си пробив, с който поведе с 5:4, а след това на свой сервис сложи и точка на спора в първия сет.

Във втората част световната №2 пък нямаше никакви проблеми и след шест безответни гейма стигна до крайната победа за само 59 минути игра.

По този начин Жабур се класира за третия кръг в Лондон, където тя ще играе срещу 19-годишната французойка Диан Пари, която елиминира след 6:3, 6:2 японката Маи Хонтама.

Изненадата на деня беше отпадането на световната №3 и втора поставена Анет Контавейт. Естонката отстъпи с 4:6, 0:6 на германката Юле Ниймайер.

Аут от надпреварата е и представителката на домакините и шампионка от миналогодишния US Open Ема Радукану, която загуби с 3:6, 3:6 от Каролин Гарсия от Франция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анди Мъри отпадна във втория кръг на Уимбълдън
Анди Мъри отпадна във втория кръг на Уимбълдън
Черно море с втора победа за деня
Черно море с втора победа за деня