НОВИНИ

Опасно горещото време продължава и днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 29.08.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Почти в цялата страна днес е в сила предупреждение от първа степен за опасно високи температури. В районите с обявен жълт код очакваните максимални стойности ще са около 37°.
Ще се задържи и предимно слънчево. Ще духа слаб, в източната половина от страната – умерен вятър от изток-югоизток.

Високите температури и сухото време за пореден ден ще създадат условия за възникване на бързоразрастващи се и трудни за овладяване пожари. В районите в червен цвят опасността е екстремална.

Слънчево ще бъде времето и на морския бряг, в комбинация с умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 2-3 бала.

Подходящо време за туризъм в планините – слънчево и топло, със слаб до умерен вятър и максимални температури в планинските ни курорти от 22° на Алеко до 29-30° в Банско и Добринище.

Слънчево и горещо ще остане времето и в неделя и понеделник. Във вторник и сряда, в западните райони от страната, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, там и температурите ще са с 3-4 градуса по-ниски.

В останалата, по-голяма част от страната, ще се задържи слънчево и горещо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Денят и нощта се стигат" - празникът Секновение слага край на лятото
"Денят и нощта се стигат" - празникът Секновение слага край на лятото
Клоп: Бих искал да видя Меси във Висшата лига
Клоп: Бих искал да видя Меси във Висшата лига