НОВИНИ

Опасно ветровито време във вторник

опасно силен вятър места слаб сняг
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 16.01.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса. Ще преобладава облачно време, но превалявания се очакват главно в Северозападна България, в края на деня. Ще духа все още умерен южен вятър, който ще се усилва и утре в почти цялата страна е обявено предупреждение за опасно силни пориви със скорост до около 80 - 90 км/ч.

Максималните температури съществено ще се повишат и в повечето райони ще бъдат между 12 и 17 градуса. Ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд.

Много ветровито ще бъде и в планините, с бурен, по високите и открити части - временно ураганен вятър с посока от юг-югозапад. Ще бъде предимно облачно, на места с валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1200 метра надморска височина.

В Западна Европа ще продължи преносът на по-студен въздух от север и в много райони там ще вали - предимно сняг. Проливни валежи от дъжд ще има в западните части от Балканите, както и в Южна Италия, където се очакват и гръмотевични бури.

И у нас в близките дни ще бъде с по-често значителна облачност и валежи, по-интензивни в четвъртък и петък. Ще остане много ветровито и необичайно топло, но очакванията са в събота да започне застудяване.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йосиф Миладинов преминава на централизирана подготовка заедно с националния отбор по плуване
Йосиф Миладинов преминава на централизирана подготовка заедно с националния отбор по плуване
Ботев Пд пристигна в Дубай за подготвителния си лагер
Ботев Пд пристигна в Дубай за подготвителния си лагер