САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Операция "Издръжливост" във Франция, Швейцария мобилизира армията

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
18:16, 26.03.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Общество

Испания удължи карантината в страната до 12-и април, Франция предприема военна операция, Швейцария мобилизира армията в помощ на медиците.

Заразените с коронавируса в света са над 457 000.

Смъртните случаи в Испания надхвърлиха 4000. Болниците са препълнени, в най-тежко засегнатия Мадрид строят полева болница край университет. Общински служители и полицаи се тестват на открито.

10-и ден Франция е под карантина. Високоскоростен влак е превърнат в движеща се болница и транпортира пациенти от райони в пика на болестта към други места.

Лионел Ламо - лекар от спешна помощ във високоскоростен влак: Влакът има много предимства - може да поеме повече пациенти с ресурси от по-спокойни зони, освен това пациентите не се местят и това е по-удобно, отколкото хеликоптер.

Президентът Макрон обяви нова операция с кодово име "Издръжливост" в борбата с коронавируса. В нея са включени военни, които ще помагат и в отвъдморските френски територии.

Болниците в Лондон са изправени пред цунами от тежко болни, съобщи представител на здравните служби на острова.Една трета от случаите в кралството са в града на Темза. Временна болница се изгражда в изложбен център. Над 9 000 британци са позитивни.

Смъртността в Италия продължава да расте - починалите от коронавируса са над 7 000.Епидемията изглежда се забавя в епицентъра Ломбардия , но това не важи за южните райони. В Бергамо пристигнаха руски специалисти с апаратура за диагностика и анализ.Летището в града е център на руско-италианските усилия за справяне с пандемията.

Швейцария мобилизира армията си за първи път от 1939-а.Военните са в помощ на медиците.

Людовик Бесон - разпределен в болницата в Нюшател: Беше тежко първите дни, защото нямаме връзка със семействата, но саможертвата си струва.

Починалите в Швейцария са 161.

Смъртните случаи в Америка надхвърлиха 1000 човека.Според Доналд Тръмп няма нужда от национално тестване на 350 милиона души.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Изписаха първата пациентка, оздравяла от COVID-19 в МБАЛ "Александровска"
Изписаха първата пациентка, оздравяла от COVID-19 в МБАЛ "Александровска"
Преустановено е пропускането през ГКПП "Златоград" и в двете посоки
Преустановено е пропускането през ГКПП "Златоград" и в двете посоки