НОВИНИ

От 21 април възобновяват детски и женски консултации, имунизации и прием в болници

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
14:12, 20.04.2020
Чете се за: 00:33 мин.
Още
април възобновяват детски женски консултации имунизации прием болници

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев нареди от утре, 21 април, да бъдат възобновени плановите детски консултации, основните задължителни имунизации, съгласно чл. 19 от Наредба № 15 за имунизациите в Република България, женските консултации, както и плановият прием в лечебните заведения.

Детските консултации и дейностите по поставяне на задължителните имунизации ще се извършват в дните вторник и четвъртък, като в посочените дни общопрактикуващите лекари не следва да обслужват други лица от своите пациентски листи.

Детските консултации и дейностите, свързани със задължителните имунизации, ще се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки и след предварително записан час, с цел предотвратяване струпването на хора пред лекарските кабинети.

Предварителното записване на час е задължително и за провеждането на женските консултации, и за осъществяването на медицински прегледи и консултации в диагностично-консултативните центрове и медицинските центрове.

От утре поетапно ще бъдат възобновени приемът и провеждането на плановата лечебна и оперативна дейност, като първоначално ще бъдат приемани най-належащите случаи.

С цялата заповед може да се запознаете ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анализ на ДОО: Пенсиите за последното тримесечие на 2021 г. ще са с 20% по-ниски
Анализ на ДОО: Пенсиите за последното тримесечие на 2021 г. ще са с 20% по-ниски
Френската икономика губи 120 млрд. евро заради коронавируса
Френската икономика губи 120 млрд. евро заради коронавируса