НОВИНИ

От АТР потърсиха отговор на успешното представяне на Григор Димтиров на Уимбълдън досега

атр потърсиха отговор успешното представяне григор димтиров уимбълдън досега
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:09, 10.07.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

От мъжката тенис асоциация АТР решиха да надникнат по-дълбоко в ежедневието на най-добрия български тенисист Григор Димитров в търсене на отговор на въпроса каква е причината за успешното представяне на първата ни ракета на тазгодишния Уимбълдън.

За целта от АТР направиха интервю с треньора на българина Дани Валверду, който разказа малко повече за ежедневието на Григор, което започва със събуждане около 07:30-08:00 часа, тренировка В 9:30-10:00 часа, след което прибиране в наетата вила и гледане на останалите мачове по телевизията.

"Пускаме тенис на големия екран в стаята за кино и всички си почиваме. За щастие, тази седмица разполагаме с готвач у дома, така че вечерята е сервирана в 19:30 часа и около 21:30 вече всички са по стаите си. Всеки ден изглежда по същия начин като предходния. Опитваме се да поддържаме нещата възможно най-спокойни и последователни", разказва Валверду.

"Целият екип постигнахме единодушие относно стила на игра, който ще опитаме да приложим без значение дали Григор се намира във водеща или в губеща позиция, нито пък как играе неговият опонент. Просто се придържаме към тази стратегия. С Джейми Делгадо изградихме този план, след което искахме да се уверим, че и Григор споделя нашето мнение. В момента той бавно намира тениса, който е играл в миналото. Може би през последните няколко години не бе много наясно с това какъв трябва да е планът му за игра, за да може не просто да печели мачове, но и да побеждава най-добрите играчи в Тура. При останалите тенисисти е различно, но при Григор най-важното нещо е неговата игра и това какво прави той в своята половина от корта независимо от съперника. Димитров има две ясно изразени силни страни и това са неговият сервис и форхенд. Затова трябва да ги използва възможно най-много", споделя още венецуелският специалист.

Припомняме ви, че най-големите успехи на Григор Димитров дойдоха при предишния случай, в който той работи с Дани Валверду в периода 2016-2019 г. Тогава българският тенисист достигна до №3 в световната ранглиста, след като триумфира във финалите на АТР през 2017-а година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проблеми с кандидатстването за еднократната помощ за ученици
Проблеми с кандидатстването за еднократната помощ за ученици
Лидерите на страните от НАТО се събират във Вилнюс за срещата на върха
Лидерите на страните от НАТО се събират във Вилнюс за срещата на върха