НОВИНИ

Отказвам се от тениса... Защо Ноле изрече тези думи и се отрече от тях?

отказвам тениса ноле изрече думи отрече тях
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:50, 14.05.2020
Чете се за: 00:52 мин.
Спорт

Световният №1 в тениса Новак Джокович казал на семейството си, че прекратява своята кариера след тежка загуба на корта, разкри съпругата му Йелена.

Сърбинът е считан за един от най-великите тенисисти на всички времена, но разговарял с жена си миналата година след загубата си от Роберто Баутиста Агут в четвърти кръг на Мастърса в Маями.

Тя разкри колко тежко е било на съпруга й след онова поражение, което съвпаднало и със скорошната му загуба от германеца Филип Колшрайбер в третия кръг на Индиан Уелс.

"Той ми каза, че се отказва и това беше истината. Той загуби в Маями и то тежко. Впоследствие събра цялото семейство и ни каза: "Знаете ли, хора, аз бях до тук. Бяхме в шок и аз отвърнах: "Какво?", а той продължи с: "Да. Едоардо, може да разговаряш със спонсорите ми. Искам да бъда ясен с тях. Не знам дали спирам за шест месеца, година или завинаги".

За две години, Новак Джокович спечели 158 мача, включително шест титли от Големия шлем – една от най-доминантните серии в историята на тениса. Но нейният край бе сложен през 2019-та и Ноле осъзнал, че щастието му зависи от успехите му на корта.

"Връзката ми стана по-дълбока и значима с годините. Осъзнах, че преди отношенията с най-близките ми не бяха на толкова дълбоко ниво, защото не знаех как да им отвърна. И, да, неизбежно е за нея да издържи цялото това приключение с мен, в противен случай няма как да сме заедно. Щастлив съм от това, че тя остана с мен въпреки всички тези трудности, наистина съм й признателен", каза на свой ред сърбинът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново платена "синя зона" във Варна
Отново платена "синя зона" във Варна
Шофьор отнесе 950 лева глоба, вдигнал 179 км/ч на път в Шумен
Шофьор отнесе 950 лева глоба, вдигнал 179 км/ч на път в Шумен