НОВИНИ

Отлагат Европейското по футбол заради COVID-19

bnt avatar logo
от БНТ
16:41, 17.03.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Общество

Covid-19 не пощади и най-чаканото футболно събитие на годината. Европейското първенство през това лято беше отложено с една година след днешната видеоконферентна среща на УЕФА с всички 55 страни-членки на организацията.

Днешната новина е доста опустошителна за футболните и спортните запалянковци, защото за първи път от Втората световна война насам се отменя световно или европейско първенство по футбол, което мисля, че е достатъчно красноречиво за днешните решения на УЕФА.

Тя бяха взети изключително единодушно с подкрепата на 50-те членки на централата, така че европейското първенство и юбилейното му издание за 60-тата годишнина ще се проведе не 2020 г., а - 2021 г. - от 11 юни до 11 юли. Това донякъде засяга и България, защото насроченият бараж за 26 март по план срещу Унгария вече няма да се играе след по-малко то 10 дни, а в началото на юни - това уточниха от централата без да конкретизират кога точно ще се проведе този мач. Той ще се състои, ако има подобрение в борбата със заразата. Тепърва трябва да се изчисляват икономическите последствия, те никак няма да бъдат малки.

Александър Чеферин - президент на УЕФА: Всички знаем, че този ужасен вирус, който се намира в цяла Европа направи футбола и целия живот почти невъзможни. Знаехме, че трябва да спрем състезанията. Смятаме, че отлагането на европейското е единственият шанс на националните първенства и на всички клубни турнири да завършат сезона. Но и това засега не е сигурно, но в момента трябва да мислим за здравето на феновете и играчите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Tежка катастрофа с двама загинали край Девня
Tежка катастрофа с двама загинали край Девня
Борисов проведе телефонен разговор с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен
Борисов проведе телефонен разговор с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен