Отмениха отварянето на Бали за туристи

от БНТ , Източник: БГНЕС
09:23, 05.07.2021
Чете се за: 01:57 мин.
По света
отмениха отварянето бали туристи
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Индонезийските власти се отказаха да отворят курортния остров Бали за чуждестранни туристи, както беше планирано в началото на юли.

Както обясни министърът координатор по морски въпроси и инвестиции Лухут Бинсар Панджитан, който оглавява междуправителствената група за борба с коронавируса, това се дължи на бързото разпространение на щама "Делта", съобщи "Джакарта пост".

"Отварянето на острова е невъзможно, така че вече не обмисляме подобни планове", каза служителят.

Според него "първият приоритет е да се удържи коронавирусът и да се увеличи делът на ваксинираните". Той също така предупреди, че "броят на заразените ще се увеличи и следващите две седмици ще бъдат критични за нормализирането на ситуацията".

От 3 юли властите наложиха най-сериозните социално-икономически ограничения в провинция Бали и на остров Ява. Над 260 души на остров Ява са починали през юни, без да получат медицинска помощ навреме, според местната неправителствена организация LaporCOVID-19.

Според наблюдателите местните болници са пълни на 90%. В същото време, според официалната информация, 40 души са загинали в Джакарта в събота от усложнения, причинени от коронавируса. Столичният управител Аниес Басведан обаче призна, че на същия ден, според протоколите, са погребани над 390 души.

От началото на пандемията в страната са потвърдени над 2,2 милиона случая на инфекция, 60 5000 души са починали от последици от инфекцията. Индонезия се нарежда на второ място в Азия след Индия по брой инфекции и смъртни случаи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Иранската атомна електроцентрала отново работи
Иранската атомна електроцентрала отново работи
Испания няма загуба в четири полуфинала на Европейско
Испания няма загуба в четири полуфинала на Европейско