НОВИНИ

Отново е ден за българско участие на "US Open"

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:21, 03.09.2020
Чете се за: 02:03 мин.
Тенис
отново ден българско участие open

Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще излязат тази вечер за двубоите си от втория кръг на кортовете на комплекса "Флъшинг Медоус" в Ню Йорк.

Добрата новина за всички фенове на тенисa у нас е, че и двата мача ще се проведат в удобно за България време, макар този на Григор да има големи шансове да се засече със срещата на Националния отбор по футбол срещу Ирландия от турнира "Лига на Нациите".

Първо на корта обаче ще излезе Цвети Пиронкова, която се завърна по страхотен начин в световния тенис пред два дни. Пловдивчанката проведе чудесен двубой срещу рускинята Людмила Самсонова и след много хубава чиста победа се класира за втория кръг.

Този път обаче препятствието е далеч по-сложно, двукратната шампионка в турнирите от Шлема, Гарбине Мугуруса. Испанката, родена във Венецуела се завърна към най-добрите си дни с достигането на финала на Australian Open през януари.

Впоследствие обаче пандемията от коронавирус спря устрема и. Мугуруса обяви вчера, че е изненадана от завръщането на Цвети в тура, но въпреки това и отдаде значимото:

„Наистина съм изненадана, защото последния път, когато я видях, беше преди много години. Ще ми бъде интересно да я видя обратно в Тура след толкова години, да срещна съперничка, която не съм срещала отдавна. Винаги е трудно. Тя предпочита бързите настилки и е добра тенисистка. Ще се опитам да бъда готова за мача, но без големи очаквания заради условията“.

Българката със сигурност не влиза като фаворитка в двубоя, но първата и среща дава поводи за оптимизъм, че може да наблюдаваме интересен сблъсък. А и да не забравяме, че не веднъж Цвети е поднасяла неприятни изненади на големите фаворитки в турнирите от Шлема.

Началото на българо-испанския дуел е 18 часа на корт номер 17.

Малко по-късно и другият роден представител в турнира, Григор Димитров ще излезе за мача си от втори кръг срещу унгареца Мартон Фучович.

Двамата играха само преди седмица на същите кортовете в мач от Мастърс турнира в Синсинати. За съжаление в онази среща унгареца излезе краен победител, затова нашите надежди за свързани с това Григор да вземе своя реванш тази вечер.

Българинът показа чудесна игра в мача си от първи кръг срещу Томи Пол и сега със сигурност ще иска да я повтори. Самият той заяви след победата си във вторник вечер, че все още не се чувства на 100%, но въпреки това е доволен от показанато.

"Опитвам се да се фокусирам върху всяка точка, да се абстрахирам от това какво се е случило и какво ще се случи. Мач с мач не си прилича, винаги е различно. За мен най-важното е да изпитвам удоволствие от играта, от престоя си на корта. Доволен съм от това, че имам шанса отново да играя и искам да използвам всеки един миг.", заяви първата ни ракета.

Срещу него обаче тази вечер ще излезе едно от приятните явления в тениса в последните 2-3 сезона, Мартон Фучович. Унгарецът може да разчита на страхотните си физически данни и много здрави удари, които вече веднъж затрудниха Григор.

Любопитна подробност е, че същият този Фучович има доста добри спомени, свързани с България. Освен успеха му срещу Григор, през 2015-та той бе водещата сила в тима на Унгария в решителния плейоф за влизане в Първа група на Евро-Африканската зона на Купа Дейвис. Тогава мачовете се играха в София, но за съжаление победата бе за "маджарите".

Преди година пък, Фучович достигна до финала на турнира Sofia Open, където отстъпи на Данил Медведев в двата сета.

В кариера си до момента той има 1 титла, спечелена през 2018-та в Женева.

Реваншът между Григор и Фучович е с начало около 21 часа след приключването на двубоя между Роберто Баутиста-Агут и Миомир Кецманович.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 камиона с боклуци са извозени след вчерашните сблъсъци
10 камиона с боклуци са извозени след вчерашните сблъсъци
"Лигата на Нациите" стартира днес с 10 сблъсъка
"Лигата на Нациите" стартира днес с 10 сблъсъка