НОВИНИ

Панатинайкос с внушителна оферта за Александър Везенков

Гърците не са се отказали от мисълта да си осигурят услугите на българина

панатинайкос внушителна оферта александър везенков
Снимка: Twitter
bnt avatar logo
от БНТ
14:15, 21.06.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Кандидати за подписа на Александър Везенков не липсват, особено в Европа. Сред тях е и Панатинайкос, който в последно време став все по-настоятелен в опит да си осигури услугите на българския национал. Последните информации гласят, че „детелините“ предлагат на крилото умопомрачителната оферта на стойност 17 милиона евро за следващите три години, съобщава gazzeta.gr.

Един от най-авторитетни гръцки сайтове допълва, че „зелените“ ще подобрят значително офертата на другия гигант в страната – Олимпикос, който е готов да извади 10 милиона, за да върне в редиците си 28-годишния баскетболист. В последните дни дори се появи информация, че 206-сантиметровият стрелец вече се е съгласил да се завърне в лагера на „червено-белите“, ако неговата кариера не продължи в НБА. Ако приеме офертата на тима от Атина, той може да се превърне в най-платения играч в Европа.

Припомняме, че бъдещето на българина отвъд океана изглежда доста несигурно. Преди дни стана ясно, че Сакраменто Кингс няма намерение да се разделя със Спортист №1 на България за 2022 и 2023 година, но все пак възможността за раздяла между двете страни не е изключена. Това може да се случи, ако „кралете“ получат оферта, която да ги удовлетворява, а синът на легендата Сашо Везенков да премине в отбор, в който ще има по-голяма роля, която не получи в първия си сезон под ръководството на Майк Браун.

Информацията за евентуална раздяла между родения в Никозия играч и калифорнийци се появи по-рано този месец, а впоследствие неговото име започна да се свързва с други обори отвъд океана, както и със завръщане на Стария континент. Както е известно, Везенков има още една година от своя контракта със Сакраменто.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Запечатаха склад за опасни отпадъци в Русе
Запечатаха склад за опасни отпадъци в Русе
Отново пренареждат част от жълтите павета (СНИМКИ)
Отново пренареждат част от жълтите павета (СНИМКИ)