НОВИНИ

Парламентът освободи управителя на НЗОК Станимир Михайлов

Станимир Михайлов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:25, 17.04.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Народното събрание освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов. Решението беше взето със 116 гласа "за", "против" - 56 от "Продължаваме Промяната" - "Демократична България", без въздържали се.

Точката за предсрочно прекратяване мандата на управителя на НЗОК във връзка с подадена оставка от Станимир Михайлов от 1 декември 2023 г. беше включена за разглеждане по предложение на председателя на парламента Росен Желязков.

В хода на дебата депутатът Васил Пандов съобщи, че Станимир Михайлов е оттеглил своята оставка и такова заявление е било депозирано в деловодството на Народното събрание.

Това заявление за оттегляне на оставката е внесено от сътрудник на ПП-ДБ, заяви Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС. Той коментира, че след Живко Коцев, Станимир Михайлов е вторият "пудел на каишка", който, след като си е подал оставката, я оттегля.

По предложение на Мирослав Иванов от ПП-ДБ в зала беше допуснат управителят на НЗОК Станимир Михайлов. Решението бе взето със 102 гласа "за", "против" - 94, и четирима "въздържал се".

Станимир Михайлов беше избран за управител на НЗОК на 29 юли 2023 година. Той бе единственият кандидат за поста, а неговата номинация беше издигната от парламентарната група на ПП-ДБ. На 1 декември управителят и подуправителят депозираха в Народното събрание своите оставки.


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елизе Мертенс стартира с успех на турнира в Щутгарт и ще спори с водачката в схемата Ига Швьонтек
Елизе Мертенс стартира с успех на турнира в Щутгарт и ще спори с водачката в схемата Ига Швьонтек
Спортни новини 17.04.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 17.04.2024 г., 12:20 ч.