НОВИНИ

Патриарх Неофит: Свидетели сме на ужасна трагедия - войната в братска Украйна

Цанка Николова
от Цанка Николова
11:50, 17.04.2022
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Празнуваме Цветница! Празникът се отбелязва една седмица преди Великден в неделята след Лазаровден. Познат е още като върбова или палмова неделя.

В храм “Свети Александър Невски” беше отслужена празнична литургия. Тя беше отслужена от Негово светейшество патриарх Неофит, а Мелнишкият епископ Герасим прочете патриаршеското слово.

В него беше спомената и братоубийствената война в братска православна Украйна. В словото беше отбелязано, че това е една ужасна трагедия, с която всички ние живеем и която съпреживяваме като братя по вяра и род на страдащите от нея.

"Нека горещо молим Господ Иисус Христос, Който, като невинен, преживя заради всички нас страдания и най-страшната смърт, да смекчи сърцата на тези, в чиято власт е да прекратят войната и смъртта на хилядите ѝ невинни жертви, да дарува мир и блага воля между всички православни народи и по целия свят. Нека Неговата милост да покрие всеки грях и да насочи сърцата на всички човеци към смирение и покаяние. Благодатта и мирът на Господа нашего Иисуса Христа да бъдат всички нас!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Соколов и Динамо Москва с успех над последния в Русия
Цветан Соколов и Динамо Москва с успех над последния в Русия
Илейн Томпсън е най-бърза на 100 метра в света за сезона
Илейн Томпсън е най-бърза на 100 метра в света за сезона