НОВИНИ

Патриарх Неофит: Всички, които шофират, да бъдат разумни и отговорни по пътя

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
13:49, 23.11.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
патриарх неофит болница
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит изрази съболезнования за загиналите в тежкия пътен инцидент на АМ "Струма".

В своето послание духовният водач посочи, че в такива моменти си спомняме истината за кратковремеността на човешкия живот, а именно, че смъртта идва в един миг и отнема всичко. Главата на БПЦ призова шофьорите да бъдат разумни и отговорни на пътя.

Ето и целия текст на съболезнователния адрес:

ОПЕЧАЛЕНИ БРАТЯ И СЕСТРИ,

В ранното утро на днешния ден до нас достигна вестта за трагичния инцидент с автобус на АМ „Струма“, в който пътуваха 53 души – граждани на Република Северна Македония. Загинаха наши братя и сестри, между които и деца, а седем души бяха ранени. Инцидентът отне свидни човешки животи, а семейства се облякоха в безутешна скръб.

В тези тежки моменти си спомняме истината за кратковремеността на човешкия живот, а именно, че смъртта идва в един миг и отнема всичко...

В седмицата, в която се молим за загиналите при пътнотранспортни произшествия, тази поредна трагедия ясно ни показва, че катастрофите и инцидентите по пътищата са вследствие на множество фактори.

С отеческа загриженост се обръщаме към всички, които шофират да бъдат разумни и отговорни по пътя!

Всесърдечно се молим на Небесния наш Отец да упокои душите на загиналите при тежката катастрофа! Бог да ги прости и упокои там, където почиват праведниците!

Отправяме молитва към Лекаря на душите и телата – Всемилостивия Господ Иисус Христос да укрепи душевно и телесно ранените, и скоро да се върнат при близките си!

Изказваме съболезнования към семействата на загиналите. Бог да им дарува всегдашно утешение!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Серхио Рамос попадна в групата за мача с Манчестър Сити
Серхио Рамос попадна в групата за мача с Манчестър Сити
Ще проверят състоянието на пътния участък при трагичния инцидент на "Струма"
Ще проверят състоянието на пътния участък при трагичния инцидент на "Струма"