НОВИНИ

Патрис Евра е бил жертва на сексуално насилие

патрис евра бил жертва сексуално насилие
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:13, 23.10.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият бранител на Манчестър Юнайтед Патрис Евра разкри, че като тийнейджър е бил жертва на сексуално насилие от страна на учител, но едва сега споделя с близките си и публиката травматичния инцидент.

40-годишният бивш френски национал разкри това пред "The Times" преди публикуването на своята автобиография "Обичам тази игра".

"Когато първоначално направихме книгата, не разказах цялата история, защото все още се чувствах засрамен и уплашен какво ще си помислят хората. Сега искам да го кажа, защото не искам други деца да бъдат в моята ситуация и да се срамуват от себе си, да си мислят, че не са достатъчно смели, защото не става въпрос за смелост, а за това да си психически готов да говориш за това. Искам децата да не обвиняват себе си, защото аз винаги обвинявах себе си. Не се притеснявам да кажа, че в продължение на много години се чувствах като страхливец, защото никога не разказах за това и ми тежеше", сподели Евра.

Победителят в Шампионската лига от 2008 година е роден в Дакар, Сенегал, но израства в градче край Париж, като за известен период живее в дома на учител, за да съкрати пътуването си до училище.

Едва преди няколко седмици Евра е споделил на майка си какво е сторил въпросният учител.

"Чак сега, когато съм на 40 години, ѝ казах. За нея бе голям шок. Много гняв. Тя каза, че съжалява и че не трябва да слагам това в книгата си. Но аз ѝ обясних, че не го правя за мен, а заради другите деца и тя ме разбра", каза Евра, който години след инцидента е отрекъл, че той се е случил, когато на 24 години като футболист на Монако е получил обаждане от полицията.

"Винаги съм съжалявал за това, защото можех да помогна на толкова много хора", допълва Евра.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Желан от Левски остана без отбор
Желан от Левски остана без отбор
"Информационно обслужване" за зелените сертификати: Отблъснахме най-голямата кибератака в България
"Информационно обслужване" за зелените сертификати: Отблъснахме най-голямата кибератака в България