НОВИНИ

Пеп Гуардиола: Тъжни сме, но ще се завърнем

пеп гуардиола тъжни сме завърнем
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:59, 30.05.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола беше разочарован след загубения финал в Шампионската лига. "Гражданите" не успяха да преодолеят лондончани при първото си достигане до финал в най-престижния клубен турнир в Европа.

"Това беше първото ни участие във финала, ще се поучим от него и ще се завърнем", обяви мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола след загубата от Челси с 0:1.

"Гражданите" бяха считани за фаворит в двубоя, но не успяха да покажат най-доброто от себе си срещу "сините" и загубиха след гол на Кай Хаверц в края на първото полувреме.

След срещата Гуардиола бе разкритикуван, че е оставал на пейката и двамата си класически дефанзивни халфове - Фернандиньо и Родри - за сметка на повече офанзивни играчи на терена.

"Опитах да избера най-добрия състав, който да спечели мача. Гюндоган е играл на тази позиция много години. Искахме да имаме скорост с топката, да намираме играчи с топката между линиите и това беше решението ми", обясни Гуардиола след поражението.

"Това беше сезон с 62 мача и ние изиграхме добре 61 от тях. Тъжни сме, но трябва да се поучим от това и ще го направим в бъдеще. Сезонът ни бе изключителен", допълни испанският специалист, който не успя да изравни рекорда на Боб Пейсли, Карло Анчелоти и Зинедин Зидан от три трофея от Шампионската лига.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Алфа Рисърч": Служебният кабинет стартира с високи очаквания, но дойдоха противоречията
"Алфа Рисърч": Служебният кабинет стартира с високи очаквания, но дойдоха противоречията
Тухел: Това бе една невероятна битка
Тухел: Това бе една невероятна битка