НОВИНИ

Петър Москов: Сега е моментът да направим криминална лустрация

bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 20.06.2020
Чете се за: 01:09 мин.
По света

Партия КОД ще участва в парламентарните избори догодина, това заяви лидерът на дясната партия Петър Москов в "Денят започва с Георги Любенов". Истинската промяна, която предлага КОД, е силно консервативно обединение в дясно от ГЕРБ. Алтернативата трябва да бъде политически хомогенна, каза още Москов.

Партия КОД още следващата седмица ще внесе в парламента предложение за промяна в три закона: в Закона за обществените поръчки, в Закона за съдебната власт и в Закона за радиото и телевизията.

Петър Москов: Целта на тези 3 промени е да бъде отстранена тази посткомунистическа върхушка, която унищожава, рекетира обществото ни. Искаме да бъде отстранен достъпът до публичен ресурс от нашите данъци, да бъде отстранена и възможността да влияят върху съдебната система и да бъде отстранено влиянието върху медиите. Тези три неща постигат целите: унищожаваме медийното им влияние, унищожаваме влиянието им върху съдебната власт, унищожаваме финансовите потоци.

Преди години не направихме политическата лустрация на тази върхушка, а тя за 30 години криминализира държавата, каза още Москов.

По думите му, сега е моментът да направим криминална лустрация. КОД ще направи това като конкретни предложения.

Петър Москов: Ако мнозинството стои зад думите си, стои зад героичните пози, зад мизансцена Борисов и цялата му партия ще се бори с посткомунистическата олигархия, пазят ни от комунистите, тогава те са длъжни да приемат това като собствена политика и да го приложат в закона. Ако това не се случи, това ще означава, че за Борисов, както и за другия управляващ коалиционен партньор, тази чингиджийска върхушка е проблем само и единствено в моменти, в които се занимава с тях. Но не и в моментите, в които цялото общество е настръхнало, а те си правят, каквото си искат.

Това е нужното действие. Може ли това управление да води тази борба за името на обществото или не, каза още Москов.

Петър Москов: Ако това мнозинство не е на висотата на заявката, която дава на думи, КОД може да бъде политически инструмент на почтените хора да реализират тези цели и да върнат нормалността в обществото.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тодор Батков: Държавата може и трябва да помогне за базата на "Левски"
Тодор Батков: Държавата може и трябва да помогне за базата на "Левски"
Барса с хикс срещу Севилия, Реал е вече само на 3 точки от каталунците
Барса с хикс срещу Севилия, Реал е вече само на 3 точки от каталунците