НОВИНИ

Петко Христов: Надявам се да играя срещу Кристиано Роналдо

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:11, 31.07.2021
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
петко христов надявам играя кристиано роналдо
Слушай новината

Българският национал Петко Христов официално бе представен като играч на италианския елитен Специя.

Защитникът заяви, че очаква с нетърпение първия си сезон в Серия "А" и се надява да помогне на отбора да постигне целите си през кампанията.

"Засега не сме работили много заедно заради случаите на коронавирус в клуба и затова тренирахме в групи и сами. Беше трудно да се тренира с топка, но през последните дни е по-добре и намираме правилните движения. Надявам се, че ще можем да направим още много неща заедно. Това ще бъде първият ми сезон в Серия “А” и искам да дам своя принос за този отбор и да помогна на Специя да постигне своите цели. Това е страхотен тим, всеки ме накара да се чувствам като у дома си. Тук има голяма хармония и с останалите защитници веднага бях в унисон, особено с Ардиан Исмайли и Мартин Ерлич, които идват от Източна Европа също като мен."

Христов сподели и първите си впечатления от наставника на тима Тиаго Мота и допълни, че за него няма проблеми да играе в защита и с трима, и с четирима футболисти.

"Тиаго Мота иска проактивен футбол, готов съм да бъда на разположение на тима и няма да е проблем за мен да играем с четирима в защита, тъй като и аз ще бъда доволен от тази схема, въпреки че през миналия сезон играх с трима в отбрана."

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Юношата на Славия говори и още за съотборника си Андрей Гълъбинов, с когото играят и в националния отбор на България.

"С Андрей Гълъбинов говорих веднага, щом стана ясен интересът на Специя и той ми говори много добре както за клуба, така и за града. Националният отбор е гордост за мен. Много съм щастлив, че си спечелих титулярно място там и се надявам да играя още дълго с фланелката на моята страна.".

Накрая 22-годишният бранител говори и за понатрупания опит в Серия "С" и сподели, че се надява да се изправи срещу Кристиано Роналдо, който е бил неговият идол като дете.

"Играх три години в Серия С, като тази категория ми помогна да узрея бързо и сега нямам търпение да се тествам в Серия А. Надявам се да печеля точки с отбора и да се представя добре. В Про Верчели играх много под ръководството на г-н Модесто и наистина израснах доста. Разбирах се много добре със съотборниците ми там. Бих искал да се изправя срещу Кристиано Роналдо, разбира се, защото като дете го харесвах много и като играч, и като човек. Той е моят идол като футболист. Надявам се да го видя на терена и да играя срещу него."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белинда Бенчич е новата олимпийска шампионка в тениса
Белинда Бенчич е новата олимпийска шампионка в тениса
Александър Лазаров е на 1/4 финал в Грузия
Александър Лазаров е на 1/4 финал в Грузия