НОВИНИ

ПФК Левски подкрепи фондацията "Ангели на пътя"

пфк левски подкрепи фондацията ангели пътя
bnt avatar logo
от БНТ
12:21, 29.01.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на ПФК Левски се обяви в подкрепа на фондацията "Ангели на пътя", чиято основна мисия е да се бори за законодателни промени и по-строг контрол по пътищата срещу пияни, дрогирани шофьори и прекалено високите скорости.

Официалното откриване на организацията ще се състои на 4 февруари, а от "Синия клуб" написаха, че част от причините да се включат в мисията на "Ангели на пътя" е инцидентът с четирима привърженици на отбора, които загинаха след първия двубой с Айнтрахт Франкфурт в плейофите на Лигата на конференциите миналия уикенд.

Ето го и цялото съобщение от ПФК Левски:

"ПФК Левски никога не е бил просто футболен клуб, а нещо много повече в обществото. Като такива ние сме длъжни да застанем зад обществено значими каузи. Точно такава е войната по пътищата, която отнема животи всеки ден. Още е пресен ужасът от трагедията след мача с Айнтрахт (Франкфурт), когато загубихме петима наши братя в катастрофа.

Затова ПФК Левски заявява своята съпричастност към фондация „Ангели на пътя“. Нейна основна мисия ще бъде да се бори за законодателни промени и по-строг контрол по пътищата срещу пияни, дрогирани шофьори и прекалено високите скорости.

ПФК Левски застава зад каузата да се спре войната по пътищата и да се вземат максимално сериозни мерки срещу всички нарушители. Животът е най-голямата ценност, животът няма цвят или клубна принадлежност", написаха от Левски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
25-годишен е задържан за домашно насилие над майка му
25-годишен е задържан за домашно насилие над майка му
Обявяват грипна епидемия в Ямбол от утре
Обявяват грипна епидемия в Ямбол от утре