НОВИНИ

Пиронкова се класира за основната схема на US Open

цветана пиронкова остава подножието топ 100
bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 21.07.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската тенисистка Цветана Пиронкова попадна в основната схема на US Open. Организаторите на последния за годината турнир от Големия шлем обявиха предварителния списък с участнички и от него стана ясно, че българката е предпоследната, която попадна в надпреварата на база на мястото си в ранглистата.

Именно в Ню Йорк през миналата година бе голямото завръщане на пловдивчанката. Тогава нейният защитен ранкинг бе достатъчен за място в схемата. Там тя победи Людмила Самсонова, Гарбине Мугуруса, Дона Векич и Ализе Корне преди на четвъртфинал да отстъпи на Серина Уилямс.

Сара Ерани е единствената по-нискоранкирана, която попада директно в основната схема. За съжаление спадът в ранглистата на Виктория Томова съвпадна с обявяването на участничките, което прави нейният шанс за директно попадане доста по-малък.

Със своята 117-а позиция в момента Томова е 13-а резерва за турнира като все пак тепърва ще се раздават поканите на организаторите, така че има теоретична възможност и втората ни ракета да не минава през пресявките.

Другата добра новина е, че с прогреса си в ранглистата Димитър Кузманов със сигурност си гарантира участие в квалификациите при мъжете, където сред поставените ще бъде Григор Димитров.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
276 жертви на безредиците в ЮАР
276 жертви на безредиците в ЮАР
Ръководството на ЦСКА застана зад Любо Пенев
Ръководството на ЦСКА застана зад Любо Пенев