НОВИНИ

Пистата „Стената“ в Пампорово е напълно готова да приеме двата старта от Световната купа по сноуборд този уикенд

Състезанията в българския зимен куророт ще се проведат на 20 и 21 януари, а звездата ни в сноуборда Радослав Янков изрази вълнението си, че отново ще кара пред родна публика и призова за подкрепата на всички, които ще изгледат на живо двете надпревари в Родопите

пистата bdquoстенатаldquo пампорово напълно готова приеме двата старта световната купа сноуборд уикенд
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Ски
16:45, 17.01.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Пистата „Стената“ в Пампорово вече е напълно готова да приеме двата старта в дисциплината паралелен слалом от Световната купа по сноуборд, които ще се проведат в България този уикенд - 20 и 21 януари.

Това обяви лично директорът на състезанието Виктор Гичев, който подготвяше трасето съобразно всички изисквания на ФИС и освен това разкри, че финалната зона на "Студенец" вече също е завършена.

В следващите два дни - четвъртък и петък - на тренировъчната писта в Пампорово ще се проведат и официалните проверки преди същинските състезания в края на седмицата.

Първа за стартовете в родопския курорт у нас пристигна трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка, за която това ще са първите надпревари Световната купа по сноуборд този сезон. До този момент чехкинята участваше единствено в скоростните дисциплини на Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Тази сутрин в България се прибра и най-добрият роден сноубордист Радослав Янков, който изрази радостта си от факта, че Пампорово за пръв път в историята си ще приеме състезания от подобен ранг и призова всички желаещи фенове да дойдат, за да подкрепят българските състезатели.

"На четвъртфинала в Бад Гащайн рискувах максимално, но допуснах грешка и не успях да продължа напред. Вече съм си в България и се вълнувам се, че ще карам пред родна публика и то в първите стартове за Световната купа в Пампорово. Знам, че пистата е подготвена по перфектен начин и ще задоволи очакванията на всички. Надявам се на два много хубави старта, както за състезателите така и за публиката. Призовавам всички, които имат възможност да се дойдат събота и неделя в Пампорово и да подкрепят българските състезатели", коментира Радослав Янков, който вчера се нареди 8-и на старта от Световната купа в Бад Гащайн, Австрия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денков и Тони Блеър коментираха реформата в службите
Денков и Тони Блеър коментираха реформата в службите
Световната №74 изхвърли Мария Сакари във втория кръг на Australian Open
Световната №74 изхвърли Мария Сакари във втория кръг на Australian Open