НОВИНИ

По-хладно днес с температури между 8° и 13°

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:08, 04.01.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще бъдат по-ниски, в сравнение с вчера, в повечето райони между 8° и 13°. Облачността ще продължи да се увеличава, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен северен вятър, по Черноморието - от север-североизток.

През нощта вятърът ще стихне ще е почти тихо, a минималните температури утре ще са между 0° и 5°. В сутрешните часове на много места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност.

Около и след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време. Със слаб до умерен югозападен вятър ще проникне по-топъл въздух и максималните температури ще бъдат между 11° и 16°, в София - около 12°.

В планините денят ще започне със значителна облачност, а по билата ще бъде и мъгливо. Около и след обяд обаче ще е предимно слънчево.

Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите ще се повишат и там и максималните в курортите ще са между 6° и 11° градуса.

Слънчево ще остане и утре в южните райони от Европа, включително и на Балканите, където ще има райони със сутрешни мъгли. На много места в останалата част от континента ще бъде с валежи от дъжд, в северните части – от сняг.

И в близките дни у нас ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Температурите ще продължат да се понижават, по-съществено в началото на новата седмица, когато се очакват и валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое обяви привличането на трима нови футболисти
Берое обяви привличането на трима нови футболисти
Хебър привлече хърватския нападател Лорен Маружин
Хебър привлече хърватския нападател Лорен Маружин