НОВИНИ

По-топло и с повече слънчеви часове днес

топло повече слънчеви часове
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 06.04.2023
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури в повечето райони, ще бъдат между минус 3° и 2°, по Черноморието -от 3° до 5°, а максималните - между 7° и 14°, в София - около 7°.

Над Южна България облачността отново ще се увеличи и на места, но главно в Рило-Родопската област ще превали дъжд. Над Северна България ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад.

По Черноморието облачността още сутринта ще намалее над много райони до предимно слънчево време. По-късно през деня над южното крайбрежие облачността отново ще се увеличи, но валеж не се очаква. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 10° и 12°. Температурата на морската вода е 9 - 10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините облачността ще бъде предимно значителна и на места ще превали сняг, под 1000 - 1200 метра дъжд. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 5°.

В петък облачността ще е променлива, често значителна, но само на отделни места в крайните южни райони е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът ще остане слаб до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 9° и 14°.

В събота сутринта ще е предимно слънчево и почти тихо. Около и след обяд ще духа слаб югозападен вятър и дневните температури ще се повишат с 3 - 4 градуса. Облачността отново ще се увеличи и главно в планинските райони на отделни места ще превали слаб дъжд.

В неделя вятърът ще се обърне от североизток. Облачността ще е предимно значителна, ще има и изолирани слаби валежи от дъжд. По-късно през деня и през нощта срещу понеделник от юг валежите ще се активизират и до сутринта ще обхванат цялата страна.

В началото на новата седмица ще се създаде нова валежна обстановка, има повишена вероятност за значителни количества на валежите. Вятърът ще е от североизток, минималните температури ще са по-високи, а дневните слабо ще се понижат и максималните ще са между 8° и 13°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК обявява окончателните резултати от изборите
ЦИК обявява окончателните резултати от изборите
Носителят на трофея РБ Лайпциг се класира за полуфиналите за Купата на Германия
Носителят на трофея РБ Лайпциг се класира за полуфиналите за Купата на Германия