НОВИНИ

Подкрепата с оборотен капитал чрез НАП продължава

bnt avatar logo
от БНТ
14:30, 27.02.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
подкрепата оборотен капитал нап продължава следващата седмица
Слушай новината

Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси ще продължи през следващата седмица, съобщават от Приходната агенция.

Според последните заповеди на министъра на здравеопазването, затворени през февруари останаха ресторантите, а до края март и баровете и нощните заведения, запази се забраната и за организираните екскурзии.

Междувременно, Народното събрание прие промяна, позволяваща на създадените през 2020 г. бизнеси да бъдат подпомогнати за целия период на преустановяване на дейността им, а не само за един месец, както беше досега.

През следващата седмица всички, които са кандидатствали до момента по програмата и са били одобрени като допустими, ще получат съобщение от НАП чрез системата ИСУН.

В съобщението ще получат покана да попълнят оборотите си за месеците, в които не са осъществявали дейност заради въведените със заповед на здравния министър противоепидемични мерки.

За да бъде отпусната бързо поисканата подкрепа, от НАП апелират за реакция в 7-дневен срок. Плащанията ще бъдат извършени след получаване на нотификация от Европейската комисия.

"През идната седмица ще продължим с подкрепата за бизнеса, разбирайки напълно, че бързото финансиране е важно за всички. Същевременно разбираме и рисковете от евентуални злоупотреби, като екипът на приходната агенция проверява декларираните данни, за да сме сигурни, че подпомагането се извършва при спазване на регламентите", каза изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова по повод продължаването на подкрепата с оборотен капитал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общественият транспорт в Страсбург става безплатен за деца
Общественият транспорт в Страсбург става безплатен за деца
Вердер пое глътка въздух с 2:1 над Айнтрахт
Вердер пое глътка въздух с 2:1 над Айнтрахт