НОВИНИ

Подпочвени води заляха аквапарка в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
17:12, 17.05.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

В Благоевград подпочвени води рушат най-големия аквапарк в региона, който е затворен от години. Освен изоставеното съоръжение, водната маса е подкопала и пешеходната алея за парк "Бачиново", по която всеки ден се разхождат стотици хора.

Повече от 6 години едно от най-мащабните развлекателни съоръжения в Югозападна България тъне в разруха. Заради липсата на стопанисване басейните и пързалките са изоставени. А когато преди няколко дни река Бистрица вдигна нивото си, всичко се оказа под вода.

Почти всичко е разрушено, тъй като е оставено с години. Виждате вие самите в какво състояние се намира басейна в Благоевград и лека полека всичко се руши. Подпочвените води са от реката, най-вероятно и тъй като не работят помпи, които да съхраняват тези води, те избиват на алеята, казва Илко Стоянов, кмет на Община Благоевград.

Освен съоръженията в аквапарка, подпочвените води са подкопали и алеята към благоевградския парк "Бачиново", където стотици хора минават всеки ден.

С предложение, внесено до Общинския съвет от кмета на Община Благоевград, местната власт ще кандидатства за европейско финансиране за цялостен ремонт на аквапарка и закрития басейн към него. Ако съветниците приемат предложението, очакванията са от юни тази година ремонтните дейности да започнат. След 7 години чакане и безхаберие , най- големият аквапарк в Югозапада може да заработи отново още следващото лято.

Репортер: Али Мисанков

Гледайте още теми от "България в 60 минути"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват ежедневни протести срещу кариерите в Белащица
Започват ежедневни протести срещу кариерите в Белащица
Кметът на Вършец приветства мъжкия национален отбор по волейбол
Кметът на Вършец приветства мъжкия национален отбор по волейбол