НОВИНИ

Полицията разкри група за отвличане и грабеж в Разград

От домовете им са иззети оръжия и боеприпаси

разкриха група отвличане грабеж разгра
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:43, 09.11.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Криминалисти на Областната дирекция на МВР в Разград разкриха 5-членна група, извършила отвличане с цел грабеж. Това съобщи говорителят на дирекцията Илияна Георгиева.

Разследването на случая започнало на 2 ноември, след подаден сигнал към 20.00 ч. от жителка на с. Хърсово. Тя обяснила, че маскирани хора нахлули в дома ѝ, нападнали мъжа, с когото живее на семейни начала, насила го качили в автомобил, а на изхода на селото, го изхвърлили от колата. Пострадалият бил откаран в разградската болница със счупена долна челюст и натъртвания в областта на гърдите.

Илияна Георгиева заяви, че отвлеченият мъж не е бизнесмен. Купувал е бяла техника и други битови уреди. Похитителите смятали, че разполага с много средства и решили да го отвлекат, за да му вземат парите.

В хода на разследването, на 7 ноември, към 14.00 часа, в района на селскостопанското летище в с. Острово, криминалистите засекли товарен автомобил, в който установили двама от извършителите - 31-годишни мъже от село Острово. Малко по-късно били задържани и останалите трима участници в престъплението - на 28, 41 и 38 години, жители на същото село.

В домовете и автомобилите на задържаните са били открити и иззети два газови пистолета и боеприпаси, въздушна пушка, сигнална полицейска лампа и черна маска.

След 24-часовото задържане на петимата, двама от тях са освободени с мярка "подписка", а на други двама е наложена мярка "задържане под стража".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Желязков насрочи дебатите по вота на недоверие към правителството
Росен Желязков насрочи дебатите по вота на недоверие към правителството
Янаки Милев и Пьотр Нестеров отново на корта в четвъртък следобед в търсена на място в полуфиналите на Sofia Open 2023
Янаки Милев и Пьотр Нестеров отново на корта в четвъртък следобед в търсена на място в полуфиналите на Sofia Open 2023