НОВИНИ

Посолството ни в Лисабон предоставя декларация за придвижване до избирателните секции

посолството лисабон предоставя декларация придвижване избирателните секции
Снимка: Външно министерство
bnt avatar logo
от БНТ
13:18, 18.03.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Благоевград - МИР 1
Слушай новината

Във връзка с предстоящите на 4 април 2021 г. избори за народни представители и предвид действащите ограничителни мерки на територията на Португалия, включително забраната за придвижване между общините в периода 26 март - 5 април, посолството ни в Лисабон предоставя декларация на португалски език, която има за цел да осигури свободното придвижване до избирателните секции на българските граждани.

Декларацията следва да бъде представена пред полицейските власти при поискване, заедно с български документ за самоличност. Декларацията може да бъде изтеглена ТУК

В Португалия българските граждани могат да гласуват в две избирателни секции – в Лисабон и във Фаро.

Мисията ни в Лисабон обръща внимание, че изборите за Народно събрание на Република България на територията на Португалия ще бъдат проведени при спазване на съответните противоепидемични мерки за безопасност, които да осигурят необходимата дистанция между участниците в изборния процес и недопускане на струпване на много хора на едно място.

Задължително е ползването на лични предпазни средства (маски) и дезинфекция на ръцете при влизане в избирателната секция.

При гласуването всеки гласоподавател следва да представи български документ за самоличност. За целите на гласуването ще бъдат признавани и документи с изтекъл срок на валидност след 13 март 2020 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Тренд": Пет формации със сигурно участие в следващия парламент, две - с реални шансове
"Тренд": Пет формации със сигурно участие в следващия парламент, две - с реални шансове
Бивш национал със серизно наказание след боя над съдията
Бивш национал със серизно наказание след боя над съдията