НОВИНИ

Предимно слънчево днес, утре - започват валежи

облачно време повече слънце планините започва затопляне
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:55, 14.03.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Времето
Слушай новината

Предимно слънчево ще бъде времето днес, с максимални температури между 15° и 20°, по-ниски в крайните източни райони, в София - около 16°. Ще духа слаб вятър от юг.

През нощта облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София - около 3°.

Утре ще бъде облачно, а в следобедните часове ще започнат и валежи от дъжд, най-рано в западните райони. Температури ще са все още високи - максималните ще са между 12° и 17°, по-ниски - между 9° и 11°, ще бъдат в Западна България. Вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него бързо ще застудява.

В планините облачността ще се увеличава. Около и след обяд от запад ще започнат валежи, над около 2000 метра - от сняг.

Ще духа умерен до силен югозападен вятър, но вечерта ще започне да се ориентира от северозапад и с него температурите ще започнат да се понижават.

На много места на Балканите се очакват валежи, с изключение на североизточните части, като главно в западната половина количествата ще са значителни. От северозапад ще нахлува по-студен въздух, който ще понижи температурите и в северозападната част от полуострова дъждът ще преминава в сняг.

У нас с понижението на температурите, през нощта срещу четвъртък, във високите полета на Западна България и Западния Предбалкан дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

В четвъртък на места валежите ще продължат, а температурите ще се задържат по-ниски, в сравнение с предишните дни. В петък валежите ще спрат, а дневните температури отново ще започнат да се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любо Ганев се срещна с кмета на Община Ловеч, очертаха план за развитие на волейбола в града
Любо Ганев се срещна с кмета на Община Ловеч, очертаха план за развитие на волейбола в града
Министерството на отбраната търси 6 двигателя за изтребителите МиГ-29
Министерството на отбраната търси 6 двигателя за изтребителите МиГ-29