НОВИНИ

Предупреждение за дъжд, сняг и вятър днес

силен вятър значителни валежи дъжд сняг
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 07.12.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Днес валежите ще продължат. Ще се образува снежна покривка, на места до около 15 см. В областите Благоевград, Смолян и Кърджали е обявен код оранжево за значителни валежи от дъжд, в някои райони до около 50 литра на квадратен метър.

Ще бъде и много ветровито, като в Източна България вятърът през по-голямата част на деня ще остане с посока от юг и температурите там ще достигнат до 12 - 14°. В останалата част от страната съществено ще се понижат, а в Дунавската равнина и високите западни полета ще бъдат около нулата.

На много места по Черноморието се очакват валежи, но от дъжд. Ще духа умерен, все още южен вятър. Максималните температури ще са между 13° и 15°.

Облачно, мъгливо и с валежи, предимно от сняг, ще бъде времето в планините. Снежната покривка ще се увеличава, а по планинските проходи ще има снежни виелици и навявания. Ще бъде и много ветровито със силен югозападен вятър, който още преди обяд в масивите от западната половина на страната ще се ориентира от северозапад и температурите ще се понижат - максималната на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - минус 1°.

През нощта срещу сряда в по-голямата част от страната валежите ще продължат, като по-значителни ще са на места в източната половина, а със застудяването и в Североизточна България дъждът ще премине в сняг. Очакванията са в сряда валежите навсякъде да спрат, но ще остане ветровито. С намалението на облачността, в четвъртък температурите ще паднат под нулата, но през деня ще започне затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2426 са новите случаи на коронавирус
2426 са новите случаи на коронавирус
Евъртън обърна Арсенал с гол в 92-ата минута
Евъртън обърна Арсенал с гол в 92-ата минута