НОВИНИ

Премиерът Гълъб Донев присъства на Световната купа по художествена гимнастика

Заместник-министърът на спорта Петър Георгиев откри надпреварата

Гълъб Донев Илиана Раева Петър Георгиев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:04, 31.03.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Министър-председателят Гълъб Донев дойде в зала "Арена София" да пожелае успех на българския ансамбъл в предстоящия старт на Световната купа по художествена гимнастика в София.

Той поздрави целия щаб на националните ни отбори и екипа на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ), като изказа възхищение от начина, по който се работи в този красив спорт, донесъл толкова много радост и гордост на България.

В "Арена София", да уважи домакинството на София на Световната купа, беше и Мирослав Боршош - заместник-кмет на Столична община по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности.

Заместник-министър на младежта и спорта Петър Георгиев откри официално Световната купа по художествена гимнастика в София.

"Уважаеми г-н министър-председател, уважаеми министри, уважаеми организатори и гости, с изключително удоволствие Ви поздравявам по повод провеждането на Световната купа по художествена гимнастика в София! Домакинството на това престижно състезание е чест и отговорност за България и показва отношението на нашата държава към спорта като най-добрия посланик на мира. Значимостта и престижът на събитието се потвърждават и от участието на индивидуални състезателки и ансамбли от близо 40 държави, които в условия на силна конкуренция ще демонстрират своя спортен дух и талант. По традиция големите състезания по художествена гимнастика, които се провеждат в България, се превръщат винаги в празник на спорта. Предстоящата Световна купа е изключително ценна, защото предизвиква интереса на все повече деца и подрастващи, които биха пожелали да тръгнат по пътя на шампионките. Убеден съм, че България ще осигури безупречно домакинство на Световната купа, за което поздравявам Българската федерация по художествена гимнастика. Пожелавам на всички участнички здраве, успех и постигане на спортните цели! На добър час!", каза Георгиев в речта си.

Петър Георгиев, Мирослав Бошош, Наталия Буланова, технически делегат на ФИГ, и Илиана Раева бяха официалните лица на церемонията по откриването. Те получиха цветя и плакети от БФХГ.

Преди церемонията по откриването със специално видео в залата беше почетена легендата на украинската художествена гимнастика Албина Дерюгина, която почина преди няколко дни на 91-годишна възраст.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гълъб Донев: Правителството е готово за провеждането на изборите
Гълъб Донев: Правителството е готово за провеждането на изборите
Стилияна Николова оглавява класирането в многобоя след първия ден на Световната купа
Стилияна Николова оглавява класирането в многобоя след първия ден на Световната купа