Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Премиерът Кирил Петков проведе среща с президента на Държавата Израел

от БНТ
21:18, 25.05.2022
Чете се за: 01:32 мин.
По света
премиерът кирил петков проведе среща президента държавата израел
Слушай новината

Премиерът Кирил Петков проведе среща с президента на Държавата Израел Исак Херцог.

Двамата лидери обсъдиха активното сътрудничество между двете държави, издигнато на ниво стратегическо партньорство в последните години.

Българският министър-председател беше категоричен, че взаимното доверие и отличното сътрудничество между България и Държавата Израел ще продължат да се развиват и в нови области от взаимен интерес.

Премиерът Петков подчерта голямото значение, което страната ни отдава отношенията си с Държавата Израел, които имат дълбоки исторически корени и са укрепени от героичния акт на спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.

В контекста на разговора за задълбочаването на двустранното икономическо сътрудничество, акцент бе поставен върху енергетиката и възможностите за партньорство между двете държави. В рамките на разговора Петков отбеляза, че приоритет за българското правителство е гарантирането на енергийна сигурност на страната, като в тази връзка диверсификацията на доставките на газ е ключов елемент.

Сред останалите теми на разговора между българския министър-председател и израелския президент Исак Херцог бяха потенциалните възможности в сфери като туризъм, сигурност, инвестиции и иновации.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Александър Везенков се завръща в националния отбор
Александър Везенков се завръща в националния отбор
Григор Димитров категорично надигра Чорич в Ролан Гарос
Григор Димитров категорично надигра Чорич в Ролан Гарос