НОВИНИ

Президентът Радев участва в срещата на формата Б-9 в Полша

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:02, 25.02.2022 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
По света
Слушай новината

Президентът Румен Радев е в Полша за срещата във формата Б-9. Във фокуса са въпросите на сигурността на държавите-членки от източния фланг на НАТО. Президентът Румен Радев участва и в онлайн срещата на НАТО, която е посветена на събитията в Украйна.

След като украинският президент Володимир Зеленски призова за помощ за Украйна, днес при откриването на Б-9 полският президент Анджей Дуда подчерта, че е време Западът да заяви пред Русия абсолютно единна позиция и още по- силно да подкрепи Украйна.

Съгласен съм с президента на Украйна Володимир Зеленски, който казва, ако днес не ни помогнете, утре войната може да почука и на вашите врати. Много е важно да разберем тези думи, защото ние сме в сянката на руската доминация. Руснаците разбират само езика на силата, така беше в царска Русия - в комунистическа, а сега и в Путинова. Време да заявим пред Русия, че позицията на Запада е абсолютно единна и още по- силно да подкрепим Украйна, каза Анджей Дуда - президент на Полша.

Министрите на отбраната, сред които и Стефан Янев, вече обсъдиха кризата в Украйна отново във формат Б-9. Съюзниците осъдиха по най-категоричен начин нахлуването на Русия в Украйна и призоваха Русия незабавно да прекрати военните си действия.

Агресивната политика на Русия обедини мненията на съюзниците за необходимостта от тясно сътрудничество, координирани действия, както и засилване на възпиращия и отбранителен потенциал по източния фланг на НАТО.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спряха Русия от участие в "Евровизия"
Спряха Русия от участие в "Евровизия"
Александра Корчева, ПП: Българските власти правят всичко възможно в помощ на българите в Украйна
Александра Корчева, ПП: Българските власти правят всичко възможно в помощ на българите в Украйна