НОВИНИ

Президентът Радев започва консултации с партиите

президентът радев започва консултации партиите
bnt avatar logo
от БНТ
07:07, 17.08.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Политика
Слушай новината

Президентът Румен Радев започва консултации с парламентарно представените партии, като опит за връчване на втори мандат за съставяне на правителство.

След неуспеха на Има такъв народ да излъчи кабинет, днес разговорите започват с тях като най-голяма политическа сила в парламента. Днес държавният глава ще се срещне и с представителите на ГЕРБ-СДС и БСП за България.

ГЕРБ заявиха, че ще предложат кабинет начело с Даниел Митов, но ще върнат мандата. Левицата вече декларира, че ще предложат служебното правителство да остане начело на държавата.

В негова подкрепа неочаквано ще застанат и от ИТН, стана ясно вчера след изявление на Слави Трифонов във Фейсбук.

Той се обоснова с предстоящото засилване на мигрантска вълна към България, като призова за единство и подкрепа за работата на правителството и президента Румен Радев за справяне с тежката ситуация. "Ние от "Има такъв народ" ще направим всичко необходимо да подкрепим и като граждани, и като политическа сила, правителството и президента на републиката, за да се справим на всяка цена със задаващата се криза."

Можете да проследите на живо в ефира на БНТ 1 и БНТ 2 изявленията преди консултациите в президентството в 9.00, 10.15 и 11.30 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скок на броя на заразените с коронавирус у нас - 1301 са новите случаи
Скок на броя на заразените с коронавирус у нас - 1301 са новите случаи
Рашков в НС: „Филмът на ужасите“ с полицаите биячи е бил известен, но скрит
Рашков в НС: „Филмът на ужасите“ с полицаите биячи е бил известен, но скрит