НОВИНИ

Продават на търг 200 вещи на Принс

продават търг 200 вещи принс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:25, 14.11.2023
Чете се за: 02:37 мин.
По света
Слушай новината

Феновете на Принс, който беше известен почти толкова с екстравагантните си тоалети, колкото и с хитовете си, ще имат възможност да наддават за част от разкошния гардероб на покойния музикант на онлайн търг тази седмица, съобщава Асошиейтед прес.

Колекцията, която включва повече от 200 предмета, е събрана от френски колекционер, който първоначално се е надявал да открие музей в чест на музиканта, но по-късно се е отказал от тази идея.

Колекционерът се е свързал с лица, които са работили в тясно сътрудничество с Принс, за да събере предметите, тъй като е вярвал, че определящият тенденциите артист, който почина през 2016 г., е бил не само музикален виртуоз, но и модна икона.

Един от акцентите на търга е бялата риза с жабо, носена от Принс по време на изпълнението на вечния хит "Purple Rain" на Американските музикални награди през 1985 г. Аукционната къща "Окшън", която ръководи продажбите, ще започне наддаването за нея от 15 000 долара.

Според Боби Ливингстън от "Окшън" търгът проследява еволюцията на Принс в музиката и модата от ерата на Purple Rain до смъртта му.

На търга се предлага и костюмът на Принс от филма "Under the Cherry Moon" ("Под черешовата луна") от 1986 г., с който той дебютира и като режисьор. Аукционната къща оценява костюма на 45 000 долара.

Сред другите предмети на търга са чифт сини ботуши с висок ток от турнето Act I, оценени на 20 000 долара, специално изработен златен сценичен костюм с любовни символи, оценен на 10 000 долара, синя негова китара Schecter "Cloud", оценена на 4000 долара и шапка с верижка.

В допълнение към модата този търг включва оригинални полароидни фотографии, мастъркасети на хитови албуми и официална документация за неговите филми и музикални клипове.

Наддаването за търга приключва в четвъртък.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галант: Израелската армия вече контролира центъра на град Газа
Галант: Израелската армия вече контролира центъра на град Газа
Георги Марков пред БНТ за България-Унгария: Грозно стана, изложихме се
Георги Марков пред БНТ за България-Унгария: Грозно стана, изложихме се