НОВИНИ

Протести в Мадрид и Брюксел срещу задължителното носене на маски

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
10:43, 17.08.2020
Чете се за: 00:50 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Протести в Мадрид и Брюксел срещу задължителното носене на маски на обществени места като мярка срещу разпространението на COVID-19.

На този фон Израел отново пусна полетите до три държави, сред които България. А Италия възобновява круизните пътешествия след пет месеца прекъсване заради пандемията.

Задължително носене на маски на всички обществени места, забрана за пушене на открито, в случай че не може да се спазва дистанция, затваряне на нощните заведения. Тези мерки бяха обявени от испанското правителство в петък като начин да се спре разпространението на коронавируса, но предизвикаха недоволство сред гражданите. В центъра на Мадрид се струпаха стотици, според които ограниченията нарушават правата им.

Маските са задължителни и в Брюксел от 12 август, но там също има недоволни.

Италия затваря нощни клубове и дискотеки заради увеличените случаи на COVID-19. Страната обаче възобновява круизите. Първото седемдневното пътешествие започва от Генуа и включва спирки на три италиански пристанища и малтийската столица Валета. Тестването на пътниците е задължително, а капацитетът на кораба - запълнен около 70 процента от съображения за безопасност.

Полетите от Израел към България, Гърция и Хърватия бяха възстановени. За пътуващите към южната ни съседка обаче има ограничения - до 600 пасажери на седмица. Освен това израелците могат да пътуват само до Солун, Атина, Корфу и Крит.

От днес в Гърция са в сила нови мерки срещу коронавируса. Влизащите в страната през сухопътните граници и през летищата трябва да представят отрицателен PCR тест, не по-стар от 72 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интер и Шахтьор ще определят втория финалист в Лига Европа
Интер и Шахтьор ще определят втория финалист в Лига Европа
Тиаго Силва благодари, че преди 15 години игра за България
Тиаго Силва благодари, че преди 15 години игра за България