НОВИНИ

Пьотр Нестеров се класира за финала на двойки на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:06, 11.09.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
пьотр нестеров класира финала двойки open
Слушай новината

18-годишният български талант Пьотр Нестеров записа страхотен успех в Ню Йорк, класирайки се за финала на двойки на младежкия US Open, заедно със своя партньор Вячеслав Белинский.

Тандемът, поставен под №8, елиминира последователно в рамките на няколко часа Манс Далберг и Луи Макстед в 1/4-финалите и Итън Куин и Николас Годсик в 1/2-финалите.

В първия си мач Нестеров и Белинский бяха надделяха безпроблемно с 6:3, 6:4 срещу Далберг и Макстед, като двубоят продължи 57 минути.

Около два часа по-късно българо-украинският дует отново беше на корта за 1/2-финалния двубой срещу Итън Куин и Николас Годсик, като последния е синът на небезизвестния Тони Годсик, който е агентът на Роджър Федерер.

В първия сет двата тандема си размениха по един пробив, като в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него Нестеров и Биелинский се оказаха по-съобразителни и се наложиха с 7-2 точки.

Спечелването на първата част се оказа и решаващия момент в мача, тъй като българинът и украинецът рано-рано пробиха във втората част, а при 5:3 реализираха и още един брейк, който ознаменува класирането им за финала.

В спора за трофея Пьотр Нестеров и Вячеслав Биелинский ще се изправят срещу французинът Макс Вестфал и Колеман Вонг от Хонк Конг.

Така, българския тенис отново може да има шампион от младежкия US Open, след като през 2018 г. Адриан Андреев триумфира в младежката надпревара на двойки, заедно с Антон Матушевич. През 2008 г. Григор Димитров спечели на сингъл при младежите. Година по-рано Гришо бе достигнал и до финала на двойки в тандем с миналогодишния финалист на Sofia Open Вашек Поспишил.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Симов, БСП: Парламентът прилича на психиатрия, останала без лекарства
Александър Симов, БСП: Парламентът прилича на психиатрия, останала без лекарства
Проф. Аргирова: Намираме се в епидемията на неваксинираните
Проф. Аргирова: Намираме се в епидемията на неваксинираните