НОВИНИ

Радослав Росенов полетя на Световното по бокс

bnt avatar logo
от Димитър Русев
19:06, 15.04.2021
Чете се за: 00:48 мин.
Други спортове
радослав росенов полетя световното

Радослав Росенов донесе втората победа за България на световното първенство по бокс за младежи и девойки в Киелце, Полша. Европейският шампион при 60-килограмовите дебютира по перфектен начин, след като срази в първия си мач Максимс Голубовскис от Латвия. Двубоят премина с явно превъзходство на родния талант, като напълно заслужено бе спрян в средата на третия рунд, заради невъзможността на прибалтиеца да продължи.
Още от самото начало на срещата си пролича разликата в класите. Росенов работеше отлично с комбинации в тялото, а при опитите на латвиеца да нанесе удари в главата, беше перфектно контриран, което доведе и до разкървавяване на неговия нос. Не случайно, въпреки липсата на нокдаун, трима от съдиите дадоха 10:8 оценки в полза на българина. Той продължи да доминира в същия стил, със самочувствие избягваше редките опити на Голубовскис да му отговори, като с представянето си Росенов направи сериозна заявка за медалите в Полша.
Следващият съперник на родния национал по пътя към отличията ще бъде Салвадор Флорес Луке (Испания). Мачът е предвиден за 18 април.
В петък ще има три мача с българско участие на световното първенство. Дебют ще запишат Уилиам Чолов (75) и Златин Илчев (+91). Чолов ще се изправи в първия кръг срещу Джафар Хейдарли (Азербайджан), докато Илчев ще боксира директно във втория кръг с Иван Онишченко от Русия. За своя втори мач на ринга ще излезе и Красимир Джуров (64), който ще срещне шотландеца Колин Керни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров не успя да окаже съпротива на Надал
Григор Димитров не успя да окаже съпротива на Надал
Националният оперативен щаб прекратява дейността си
Националният оперативен щаб прекратява дейността си