НОВИНИ

Рафаел Надал остана непобеден през 2022 година след страхотен обрат срещу Корда

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:18, 13.03.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
рафаел надал остана непобеден 2022 година страхотен обрат корда
Слушай новината

21-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Рафаел Надал продължава с най-добрия старт на сезон в кариерата си, след като записа 16-та си поредна от началото на годината, надигравайки с 6:2, 1:6, 7:6(3) Себастиан Корда в първия си двубой от Мастърс турнира в Индиън Уелс.

Испанецът беше изпреварен до стената в решителния трети сет, когато той инкасира два поредни пробива и се оказа догонващ с 2:5. Въпреки това Рафа отказа да се предаде и на свой ред спечели следващите два сервис гейма на Корда, за да изравни резултата.

В 11-ия гейм Надал пък отрази точка за пробив, за да поведе с 6:5 и да принуди младия американец да сервира за оставането си в мача. Себастиан Корда обаче се справи със задачата и така победителят трябваше да бъде определен в тайбрек.

В дългия гейм Матадора взе своето и след пет поредни точки стигна до крайния успех, с което се класира за следващия кръг в Индиън Уелс, където го очаква мач срещу британеца Дан Еванс.

Междувременно стана ясно, че Рафаел Надал е отказал участие на следващата Мастър надпревара в Маями, като новината съобщи лично турнирният директор на турнира Джеймс Блейк.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГДБОП провежда акция в София, Плевен и Пазарджик срещу група за склоняване към проституция
ГДБОП провежда акция в София, Плевен и Пазарджик срещу група за склоняване към проституция
Байдън одобри военна помощ за Украйна за още 200 млн. долара
Байдън одобри военна помощ за Украйна за още 200 млн. долара