НОВИНИ

Рафаел Надал се класира за полуфиналите в Париж

Рафаел Надал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:11, 09.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Фаворитът за спечелване на Ролан Гарос Рафаел Надал продължава да крачи уверено по кортовете на Откритото първенство на Франция по тенис. Испанецът победи с 3:1 Диего Шварцман в мач от четвъртфиналите в Париж.

Мачът завърши при резултат 6:3, 4:6, 6:4, 6:0 в полза на 35-годишния испанец. На полуфиналите Надал ще играе срещу победителя в съревнованието между първата ракета в света сърбинът Новак Джокович и италианецът Матео Беретини (девети в ранглистата).

Надал е класиран на трето място в класацията на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP). Испанецът спечели последните четири турнира Ролан Гарос. Общо Надал е спечелил 13 победи в турнира. В мач с Шварцман той загуби сет за първи път от две години на турнира в Париж. Предишния път Надал загуби в срещата на финала на 9 юни 2019 г. с австриеца Доминик Тийм (6:3, 5:7, 6:1, 6:1).

Шварцман е на 28 години, в класацията на ATP заема 10-та позиция. Най-високото постижение на аржентинския тенисист е достигането до полуфиналите на Ролан Гарос през 2020 година.

Ролан Гарос е ежегодно състезание по тенис, един от четирите турнира от Големия шлем. Първоначално турнирът беше планиран да се проведе от 23 май до 6 юни, но след това началната дата беше отложена: шампионатът се провежда в Париж от 30 май до 13 юни. Поради отлагането на датата, организаторите получиха разрешение да приемат зрители - не повече от 35% от капацитета на комплекса, като този брой може да бъде увеличен по-късно. Наградният фонд на турнира е 17 милиона евро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сакари детронира Швьонтек за първи полуфинал в Големия шлем
Сакари детронира Швьонтек за първи полуфинал в Големия шлем
Проф. Тодор Тагарев: Без съмнение падналият изтребител се е разбил
Проф. Тодор Тагарев: Без съмнение падналият изтребител се е разбил