НОВИНИ

Ръководството на ФК Крумовград се надява отборът да се върне в едноименния град

В момента новакът в елитната група играе в Пловдив

крумовград удари цска 1948 бистрица успешен есенния дял първа лига
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:28, 30.12.2023
Чете се за: 05:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на ФК Крумовград излезе с отворено писмо на български, английски и турски език до привържениците на клуба, в което заяви намерението си да реновира стадиона на клуба, за да може той да играе мачовете си от Първа лига у дома.

В момента новакът в елитната група играе в Пловдив, но ръководството се надява това да се промени час по-скоро, за да могат местните жители "да живеят цветно и щастливо с него в дните на футболните битки".

Ето част от изявлението на Крумовград:

„Уважаеми привърженици,

Скъпи крумовградчани,

Измина още една година от нашето вълнуващо пътуване в света на футбола.

Пътуване, довело името на нашия клуб и град до имената на най-големите в България - Лудогорец, Левски, ЦСКА, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив и т.н.

Изграденият от нищото през 2021 година отбор премина от "В" група, през Втора лига до efbet Лига за изумителните две години. Премина достойно, без никакви компромиси със съвеста и честта, с уважение към всеки един от футболните ни противници. Нито за миг не сме си и помисляли да не играем феърплей, което е видно и от резултатите ни и в трите първенства. Кризите преодолявахме смирено и с труд, а при победите не си позволявахме излишна екзалтация.

Основната ни идея при изграждането и развитието на клуба не беше свързана само с футбола, а и с родния ни град и край. Искахме чрез футболния проект да изградим у всички нас увереността, че дори и в твърде малък град като нашия могат да се реализират големи проекти. Проекти, които да гарантират в бъдещето, че Крумовград няма да остане само спомен.

В днешния ден футболът се оказа платформа, върху която и чрез която намират решения много от проблемите в многоликия ни свят. И това става, когато в телевизиите, радиата, медиите като цяло се ангажира и фокусира вниманието на милионите, милиардите хора обичащи футбола.

Виждайки и разбирайки това, ние вярваме, че има с какво да провокираме интерес към родния ни край и град. Интерес, който да привлече хора и бизнеси и по този начин да обезпечим бъдещето си.

На първо място искаме да привлечем вниманието на крумовградчани, на тези, които са останали в родния град и на тези, които са пръснати по широкия свят, на техните потомци и наследници, дори и на тези, които само са чували за родното място на родителите и прародителите си. Водени от разбирането, че щом по Божията промисъл сме се появили на белия свят на това място, то ние сме длъжни да го съхраним и развием.

Именно поради това, и заради нищо друго, наложихме името ФК Крумовград. Да се чува и привлича вниманието към Крумовград.

...

Въпреки всички трудности, недоверие, ехидност, ФК Крумовград върви неотклонно по набелязания си път. Кой можеше да предполага, че ще победим неизменния шампион Лудогорец, че централният ни нападател Алекс Колев ще бъде централният нападател на националния отбор на България?

Сега най-важната задача е да се ускорят процедурите по изграждане на новия стадион, около който може да се направят много неща за развитието на града.

Това е необходимо, за да се върне отборът в Крумовград, да му се радват хората, да живеят цветно и щастливо с него в дните на футболните битки.

Имаме нужда от разбирането и подкрепата на всички крумовградчани и техните наследници, за да отстоим и реализираме споделеното тук от нас. И вярваме, че ще ги получим, защото всички знаем, че съпричасността, добротата и човечността винаги са властвали в Крумовград, дори и в абсурдни периоди.

Пожелаваме на всички през Новата 2024 година спокойствие, здраве и щастие и надеждата, че ще бъдем заедно.

ФК Крумовград 1925“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболният шампион Балкан се раздели с треньора си Петър Златанович
Баскетболният шампион Балкан се раздели с треньора си Петър Златанович
Георги Глушков: Годината е рекордна за нас по участия на отбори в Държавните първенства
Георги Глушков: Годината е рекордна за нас по участия на отбори в Държавните първенства