НОВИНИ

Раковски 1964 разби Хебър у дома за първи успех през сезона

раковски 1964 разби хебър дома първи успех сезона
bnt avatar logo
от БНТ
22:10, 16.12.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Раковски 1964 Севлиево записа първи успех в Националната волейболна лига (НВЛ) при мъжете през този сезон, надигравайки обновения състав на Хебър Пазарджик с 3:0 (25:14, 25:18, 25:10) гейма в мач от 10-ия кръг на шампионата, който се игра в зала „Дан Колов“.

На свой терен и пред своя публика представителите на Раковски показаха хъс и огромна мотивация да преборят съперника и го направиха по категоричен начин, като доминираха в почти всички елементи на играта и не дадоха шанс на младоците от Хебър да се разиграят.

В същото време гостите от Пазарджик, за които повторен дебют направи опитният Илиян Божков се опитваха да бъдат равностойни в първите два гейма, но това се получаваше само до към десета точка, след което тимът на Раковски 1964 се откъсваше в резултата.

Третата част пък премина изцяло под контрола на волейболистите на Стефан Ганчев, които дадоха само 10 пункта на своя съперник.

Над всички в двубоя беше Калоян Вълчинов от състава на победителите със своите 18 точки, докато Мартин Чолаков добави 13. За Хебър най-резултатен бе Илиян Божков с 9 точки.

В подреждането Раковски 1964 най-накрая актива си след деветия си мач, но въпреки това остава на последното 12-о място с баланс 1-8. В същото време Хебър Пазарджик отбеляза четвърта си загуба и така с показатели 5-4 засега "тигрите" запазват 5-ата позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Терзиев: СОС трябва да заработи спешно от понеделник
Терзиев: СОС трябва да заработи спешно от понеделник
Израелската армия сменя тактиката в Газа след убийството на трима заложници
Израелската армия сменя тактиката в Газа след убийството на трима заложници