НОВИНИ

Рамазан Рамазанов е полуфиналист на европейското по борба

Европейският ни вицешампион от Загреб 2023 ще се изправи в полуфиналите този следобед срещу представителя на Грузия Акаки Кеметрелидзе

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:27, 16.02.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
рамазан рамазанов полуфиналист европейското борба
Слушай новината

Българският национал по борба Рамазан Рамазанов се класира за полуфиналите в категория до 70 кг на свободния стил по време на европейското първенство в Букурещ, Румъния.

Натурализираният дагестанец преодоля двама тежки съперници по пътя си към влизане в голямата четворка, като първо той се справи с представителя на Република Северна Македония Фати Весели с 6:5, а след това надви и Канан Хейбатов от Азербайджан с 9:5.

В четвъртфиналната схватка Рамазанов взе голяма преднина срещу азера, но впоследствие допусна съкращаване на част от своята преднина, което върна интригата в двубоя. Въпреки това Рамазан не допусна да се стигне до обрат и така за втора поредна година ще участва в полуфиналите на шампионата на Стария континент.

В преследването си на втори пореден финал българският борец ще срещне грузинеца Акаки Кеметрелидзе, а мачът е този следобед.

Междувременно други двама родни състезатели пък запазват шансовете си за участие в репешажните битки за бронзовите медали.

При 97-килограмовите Ахмед Батаев потегли с категоричен успех - 13:2 - срещу арменеца Сергей Саргасян, но в четвъртфиналите отстъпи с 0:5 на унгареца Владислав Баиткаев. Ако Баиткаев съумее да запише още една победа в полуфиналите, то той ще даде шанс на Батаев да спори за бронза в утрешния ден.

В категория до 79 кг Мирослав Киров изтегли много тежък жребий и още в първата си схватка загуби с 0:4 от олимпийския вицешампион Магомедхабиб Хаджимагомедов, който участва под неутрален флаг. Малко по-късно Хаджимагомедов записа още две победи и така в следобедните часове ще излезе отново на тепиха за срещата си от полуфиналите, в която при успех ще изтегли Киров на репешажите.

Последните двама български национали в откриващия ден на турнира в свободния стил при мъжете - Ивайло Тисов и Микяй Наим - за съжаление, загубиха още в откриващите си двубои. При най-леките до 57 кг Тисов отстъпи с технически туш на украинеца Кемил Кемиров, докато при 65-килограмовите Наим отпадна по същия начин от бореца с неутрален статут Ислам Гусинов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГДБОП неутрализира престъпна група за имотни измами
ГДБОП неутрализира престъпна група за имотни измами
Световните лидери за смъртта на Навални
Световните лидери за смъртта на Навални