НОВИНИ

Рами Киуан спечели европейската титла на шампионата по бокс в Белград

Националът показа страхотен характер и въпреки че изостана след първия рунд, обърна развоя на събитията за неединодушно решение.

рами киуан спечели европейската титла първенството стария континент мъже жени сръбската столица белград
bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 28.04.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Рами Киуан спечели европейската титла на първенството на Стария континент за мъже и жени в сръбската столица Белград. Въпреки всички трудности, които срещна във финалната битка, националът ни покори върха на Стария континент при 75-килограмовите. Под наставленията на Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров той наложи волята си в кървава битка над руснака Джамбулат Бижамов.

Рами показа страхотен характер и въпреки че изостана след първия рунд в съдийските карти, не се предаде. Талантът ни се хвърли с всички сили напред и обърна развоя на събитията за неединодушно решение. Той направи това, въпреки че руснакът му отвори аркада с нечист удар и напълно заслужи званието европейски шампион.

В категория до 57 килограма Хавиер Ибаниес взе сребърен медал, след като отстъпи с 1:4 гласа на руснака Едуард Савин.

Двамата направиха много здрав мач, в който националът ни тръгна устремено напред, търсейки победата. Те влязоха в тежки размени на удари в рамките и на трите рунда, но съдиите дадоха предпочитанията си в посока на Савин.

По подобен начин се разви и срещата на Радослав Росенов при 60-килограмовите. 6-кратният ни европейски шампион при юношите и младежите, който е само на 20 години, отстъпи на Всеволод Шумков в равностойна битка.

Националът ни се хвърли от самото начало срещу руснака, но устремът му бе спрян във втория рунд, когато съдията на ринга му даде наказателна точка за задържане. Опитите на Росенов да обърне развоя на събитията в третата част не бяха достатъчни и той също взе сребърно отличие.

По-рано на шампионата с бронз при мъжете се поздравиха трима наши национали. Трети се наредиха Ергюнал Себахтин (48 кг), Ясен Радев (54 кг) и Йордан Морехон (+92 кг).

Медалистите спечелиха и премии от Европейското първенство - 15 хиляди долара за злато, 10 хиляди долара сребро и 5 хиляди долара бронзов медал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надя Тончева е десета във временното класиране след деветия кръг на европейското индивидуално първенство по класически шахмат за жени
Надя Тончева е десета във временното класиране след деветия кръг на европейското индивидуално първенство по класически шахмат за жени
Мъск е на необявено посещение в Пекин, ще лобира за автономен режим на "Тесла" в Китай
Мъск е на необявено посещение в Пекин, ще лобира за автономен режим на "Тесла" в Китай