НОВИНИ

Разбиха организирана престъпна група за отглеждане на марихуана във Варна

разбиха организирана престъпна група отглеждане марихуана варна
bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 17.11.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Организирана престъпна група, занимаваща се с отглеждане на марихуана, беше разбита при съвместна операция между прокуратурата във Варна и служители на ГДБОП. При акцията са задържани 7 мъже от Варна. Те са на възраст от 30 до 33 години. Арестуваните не са криминално проявени. При обиските са иззети близо 3 килограма марихуана, над 1000 стръка конопени растения и 15 грама хашиш.

“Извършени са претърсвания в 22 апартамента на територията на Варна и в района на с. Константиново. Установени са 12 оранжерии”, заяви окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

При обиските на адресите са иззети още над 60 000 лева и близо 3000 евро. В мащабната операция са участвали служители на ГДБОП от Варна, Бургас, Русе и Плевен.

“Активната работа по противодействието на засечената престъпна група започна преди 2 месеца. Всички жилища, където са се помещавали оранжериите, са били наети. Помещенията са били празни, без мебели. В жилищата е изградена специфична електрическа инсталация, система за климатизация и пречистване на въздуха. Имало е и IP камери за наблюдаване на процеса от разстояние”, поясни комисар Деян Горанов, началник на отдел “Североизточен” на ГДБОП.

Автор: Петър Дойкински

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Споразумението за износ на украинско зърно е удължено със 120 дни
Споразумението за износ на украинско зърно е удължено със 120 дни
Разпитват издирваното сирийче и родителите му от село Болярино
Разпитват издирваното сирийче и родителите му от село Болярино