НОВИНИ

Разкриха група за кражби на нови луксозни коли в София (СНИМКИ И ВИДЕО)

В престъпната схема участвали знакови фигури от подземния свят

разкриха група кражби луксозни коли софия снимки
bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 07.11.2023 (обновена)
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Група, специализирана в кражби на луксозни нови автомобили, беше разкрита от СДВР след специализирана полицейска операция на 5 ноември.

В момент на разфасоване на лек автомобил са задържани четирима мъже, известни на МВР с множество криминални регистрации​.

Задържаните са на възраст между 37 и 54 години, известни на органите на реда. Двама от задържаните са сред знаковите фигури в този вид престъпления, като за единия от тях това е третото поред задържане в рамките на няколко месеца, посочват от МВР.

Двама от групата са задържани за срок до 72 часа, а на другите двама е наложена мярка „парична гаранция“.

"Задържаните са криминалнопроявени и познати на полицията - Данчо Релето и Митко Турчина. Групата била задържана за разглобяване на висок клас автомобил, произведен през 2021 г. Мотивът за извършване на престъплението е бил продажба на частите на автомобила. Халето, в което е разглобена колата, било наето за укриване на крадени автомобили. Един от групата бил автомонтьор. Групата е известна с кражба на автомобили, които били произведени последните три години", посочи главен инспектор Николай Пелтеков от СДВР.

Действията са предприети след осъществено професионално няколкомесечно наблюдение. Сигналът за конкретния откраднат автомобил е подаден същия ден, часове по-рано.

Установено е, че престъпната група основно е извършвала кражба на автомобили, производство до 3 години, наела е хале, където укривала и разглобявала колите за продажба на авточасти.

По случая е образувано досъдебно производство за кражба по чл. 215 от НК.

Операцията е реализирана от служители на сектор „Престъпления свързани с МПС“ и техни колеги от „Специализирани полицейски сили“ – СДВР. Това е втората успешна полицейска операция срещу противозаконно отнемане на автомобили в рамките на месец.

През 2023 г. МВР регистрира значителен спад при кражбите на автомобили.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акция в София с призив за освобождаване на децата заложници в Газа
Акция в София с призив за освобождаване на децата заложници в Газа
Застудяване и проливни валежи ни очакват от сряда
Застудяване и проливни валежи ни очакват от сряда